Home riknews.com.cy (Κύπρος) Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Γκουτέρες εναποθέτει τις ελπίδες της η κυβέρνηση για το Κυπριακό

Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Γκουτέρες εναποθέτει τις ελπίδες της η κυβέρνηση για το Κυπριακό

Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Γκουτέρες εναποθέτει τις ελπίδες της η κυβέρνηση για το Κυπριακό

Photo by Mandel NGAN / AFP


Την ελπίδα ότι η συνάντηση Μητσοτάκη-Γκουτέρες την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Νάτο, θα επιδράσει θετικά στο Κυπριακό, εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.

  Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Αντωνίου επανέλαβε πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

  Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα ανάψει το πράσινο φως για συνέχιση της αποστολής της προσωπικής του απεσταλμένης για το Κυπριακό, ώστε να να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Κληθείς να σχολιάσει τις αβάσιμες αναφορές Ερντογάν περί χρήσης βάσεων στη Κύπρο από το Ισραήλ, ο Γιάννης Αντωνίου επανέλαβε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, παρά μόνον στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εξέφρασε, επίσης, τη θέση, πως η Λευκωσία δεν βρίσκεται στο κάδρο των όποιων στρατιωτικών επιχειρήσεων.  

Διαβεβαίωσε την ίδια στιγμή, ότι σε περίπτωση κορύφωσης της σύγκρουσης μεταξύ Ισραηλινού στρατού και Χεζμπολλάχ, η Κύπρος είναι έτοιμη να συνδράμει στην απομάκρυνση Ευρωπαίων και υπηκόων τρίτων χωρών από την εμπόλεμη ζώνη.  

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΒ, ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2024 – 09:42

https://news.rik.cy/article/2024/7/6/ste-sunantese-metsotake-gkouteres-enapothetei-tis-elpides-tes-e-kubernese-gia-to-kupriako/

Διαβάστε περισσότερα