Home riknews.com.cy (Κύπρος) Στη Νέα Υόρκη τις επόμενες ώρες η καρδιά του Κυπριακού

Στη Νέα Υόρκη τις επόμενες ώρες η καρδιά του Κυπριακού

Στη Νέα Υόρκη τις επόμενες ώρες η καρδιά του Κυπριακού

Photo by Charly TRIBALLEAU AFP


Στη Νέα Υόρκη κτυπά τις επόμενες ώρες η καρδιά του Κυπριακού, ενόψει του άτυπου δείπνου το οποίο παραθέτει στις δύο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Κύπρου, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες ευελπιστεί να επιτευχθεί διάρρηξη του αδιεξόδου, ώστε να καταστεί εφικτή η επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών.

Σε γραπτή δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνει ότι στόχος της συνάντησης, είναι η διερεύνηση της προοπτικής επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, εντός του πλαισίου που καθορίζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Υπογραμμίζει ότι, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προσέρχεται στο δείπνο με ειλικρινή πολιτική βούληση, επιδιώκοντας τη διεξαγωγή εποικοδομητικής και γόνιμης συζήτησης – ευθυγραμμισμένης με το διεθνές δίκαιο και το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών – που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Με την ολοκλήρωση του δείπνου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Τον Πρόεδρο συνοδεύουν: ο υπουργός Εξωτερικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Ελληνοκύπριος Διαπραγματευτής και ο διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτωβρίου 2024 – 16:43

https://news.rik.cy/article/2024/10/15/ste-nea-uorke-tis-epomenes-ores-e-kardia-tou-kupriakou/

Διαβάστε περισσότερα