Home riknews.com.cy (Κύπρος) Στα θέματα κληρονομικότητας σκοντάφτουν τα νομοσχέδια διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών

Στα θέματα κληρονομικότητας σκοντάφτουν τα νομοσχέδια διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών

Στα θέματα κληρονομικότητας σκοντάφτουν τα νομοσχέδια  διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών


Στα θέματα κληρονομικότητας σκοντάφτουν τα νομοσχέδια διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών

09 Απριλίου 2024 – 13:39

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Απριλίου 2024 – 13:41

Στα θέματα κληρονομικότητας αλλά και μεταβιβάσεων εκτός της διαδικασίας του κηδεμόνα, φαίνεται να σκοντάφτουν τα νομοσχέδια και οι κανονισμοί που προβλέπουν αλλαγές με στόχο τον εξορθολογισμό της διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Ιδιαίτερες επιφυλάξεις εξέφρασε ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι ενδεχομένως τουρκοκυπριακές περιουσίες να καταλήξουν σε μη πρόσφυγες λόγω των προνοιών περί κληρονομικότητας, ενώ πρόσθεσε ότι ο ορισμός της κληρονομικότητας ενδεχομένως να εμπεριέχει και πολιτικές προεκτάσεις.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, Νίκος Κέττηρος, είπε ότι τα νομοθετήματα κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση, ωστόσο ζητήθηκαν διευκρινίσεις από την εκτελεστική εξουσία αναφορικά με τα ζητήματα που έθεσε ο Γενικός Ελεγκτής.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΒ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Απριλίου 2024 – 13:41

https://news.rik.cy/article/2024/4/9/sta-themata-kleronomikotetas-skontaphtoun-ta-nomoskhedia-diakheirises-tourkokupriakon-periousion/

Διαβάστε περισσότερα