Home riknews.com.cy (Κύπρος) Σε πλήρη ετοιμότητα το Ισραήλ

Σε πλήρη ετοιμότητα το Ισραήλ

Σε πλήρη ετοιμότητα το Ισραήλ

Στο Τελ Αβίβ πάντως όλα παραμένουν σε πλήρη προετοιμασία για το ενδεχόμενο η επίθεση από το Ιράν να εκδηλωθεί άμεσα. Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σύμφωνα με το ΝBC ότι το Ισραήλ αναμένει κύματα επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες.


Την ίδια ώρα, εκτυλίσσεται ένας διπλωματικός μαραθώνιος με συνεχείς επικοινωνίες μεταξύ αξιωματούχων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ. Εντός της ημέρας, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συγκαλέσει την ομάδα εθνικής ασφάλειας, για να συζητήσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ θα έχει επικοινωνία με τον βασιλιά της Ιορδανίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιορδανίας και του Λίβανου ταξιδεύουν στο Ιράν σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης. Όμως, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η Τεχεράνη τους διαμηνύει ότι θα χτυπήσει το Ισραήλ, αδιαφορώντας αν αυτό σημαίνει πόλεμο.

Ο ισραηλινός στρατός τις τελευταίες ημέρες στέλνει ενισχύσεις σε πόλεις του κεντρικού Ισραήλ που βρίσκονται δίπλα στη Δυτική Όχθη στην περιοχή Σαρόν, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι επίκεινται επιθέσεις από εκεί, υπό την καθοδήγηση του Ιράν και της Χαμάς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΕΡΤ

ΚΩΣ/ΜΧ

Διαβάστε περισσότερα