Home riknews.com.cy (Κύπρος) Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς


Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς

20 Οκτωβρίου 2023 – 20:50

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου 2023 – 20:57

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς αφού όπως όλα δείχνουν προ των πυλών βρίσκεται η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

Η Κυβέρνηση Νετανιάχου έχει ήδη ανάψει το πράσινο φώς στο στρατό για τη μακρά επιχείρηση που θα έχει στόχο την πλήρη καταστροφή της Χαμάς σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο.

Οπως μεταδίδεται σε εισόδους υπογείων τούνελ, αποθήκες πυρομαχικών, επιχειρησιακά κέντρα και τα ίδια τα στελέχη της Χαμάς θα στοχεύει η αεροπορία, ώστε να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους κατά την είσοδο των χερσαίων δυνάμεων.

Την περιοχή κοντά στον φράκτη της Γάζας επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Μιλώντας στους στρατιώτες εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη νίκη.

Εξάλλου σε βίντεο που ανέβασε στην πλατφόρμα  “Χ” ο ισραηλινός στρατός αναφέρεται: “Υπερασπιζόμαστε τα σπίτια, τους ανθρώπους μας, την ίδια την ύπαρξή μας”.   

Ασταμάτητοι είναι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, μέχρι και στην Χαν Γιουνίς, στο νότο, όπου έχουν λάβει εντολή να μετακινηθούν οι άμαχοι. Η Χαμάς απαντά με ρουκέτες. Οι κάμερες του στρατού δείχνουν από ψηλά τα πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους και τα τηλεοπτικά συνεργεία στο έδαφος την απόλυτη καταστροφή.

Οι εξελίξεις, ιδιαίτερα των τελευταίων ωρών, αυξάνουν την ανησυχία για κίνδυνο διάχυσης του πολέμου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΑ/ΑΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου 2023 – 20:57

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/20/se-krisime-kampe-brisketai-o-polemos-anamesa-se-israel-kai-khamas/

Διαβάστε περισσότερα