Home riknews.com.cy (Κύπρος) Σε κατάσταση πολέμου το Ισραήλ -Στους 480 οι νεκροί, 3,200 οι τραυματίες...

Σε κατάσταση πολέμου το Ισραήλ -Στους 480 οι νεκροί, 3,200 οι τραυματίες από τις επιθέσεις

Σε κατάσταση πολέμου το Ισραήλ -Στους 480 οι νεκροί, 3,200 οι τραυματίες από τις επιθέσεις

Photo by MAHMUD HAMS / AFP


Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει ήδη κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση πολέμου και οι έφεδροι κλήθηκαν στις μονάδες τους.

Τηλεοπτικά δίκτυα στο Ισραήλ αναφέρουν ότι ο τελευταίος απολογισμός των τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον ισραηλινών πόλεων και κοινοτήτων είναι τουλάχιστον 250 νεκροί και περισσότεροι από 1,500 τραυματίες. Δεκάδες είναι οι απαχθέντες, άμαχοι και στρατιώτες, που κρατούνται όμηροι σε περιοχές στην Γάζα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι “ο εχθρός θα πληρώσει τίμημα, όμοιο του οποίου δεν έχει βιώσει ξανά”.

Ανώτατος αξιωματούχος των Ισραηλινών Δυνάμεων, ο υποστράτηγος Γκασάν Αλίαν, ανέφερε ότι “η Χαμάς άνοιξε τις πύλες της κολάσεως”.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Ισραηλινό Στρατό, συνεχίζονται συγκρούσεις σε 22 περιοχές, ενώ υπάρχουν σοβαρές καταστάσεις ομηρίας σε δύο σημεία.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι όμηροι βρίσκονται σε κρύπτες στην Γάζα, ενώ εκπρόσωπος της ανέφερε ότι θα χρησιμοποιηθούν για να αποτραπούν οι χερσαίες επιθέσεις και για να ανταλλαγούν με αιχμαλώτους στο Ισραήλ.

Αξιωματούχοι των Υπηρεσιών Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανέφεραν, το απόγευμα, ότι οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές επιθέσεις ξεπέρασαν τους 230 και οι τραυματίες τους 1,700.

Ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας έναντι της τρομοκρατίας των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής.

Απόψε, ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Ίσραελ Κατς, ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για διακοπή ηλεκτροδότησης στην Λωρίδα της Γάζας.

Ο παλαιστινιακός θύλακας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Ισραήλ και σε εισαγωγές καυσίμων για την ηλεκτροδότηση του.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΡΤΡ

ΠΑΧ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Οκτωβρίου 2023 – 22:45

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/7/se-katastase-polemou-to-israel-stous-480-oi-nekroi-3200-oi-traumaties-apo-tis-epitheseis/

Διαβάστε περισσότερα