Home riknews.com.cy (Κύπρος) Σε εξέλιξη στη Βουλή η κρίσιμη συνεδρία των Επιτροπών Οικονομικών και Νομικών...

Σε εξέλιξη στη Βουλή η κρίσιμη συνεδρία των Επιτροπών Οικονομικών και Νομικών για το θέμα των εκποιήσεων

Σε εξέλιξη στη Βουλή η κρίσιμη συνεδρία των Επιτροπών Οικονομικών και Νομικών για το θέμα των εκποιήσεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή, η κρίσιμη κοινή συνεδρία των Επιτροπών Οικονομικών και Νομικών, για το θέμα των εκποιήσεων.


Στη συνεδρία παρίσταται ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, ο οποίος θα παρουσιάσει την κυβερνητική δέσμη μέτρων για συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Η Ολομέλεια της Βουλής είχε αποφασίσει την αναβολή της ψήφισης της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ, την οποία συνυπογράφουν το ΕΛΑΜ, η ΕΔΕΚ, η ΔΗΠΑ, οι Οικολόγοι και βουλευτές του ΔΗΚΟ.

Η πρόταση νόμου παρέχει τη δυνατότητα στον ενυπόθηκο οφειλέτη να προσφεύγει σε δικαστήριο για την αναστολή διαδικασιών εκποίησης ακινήτου.

Αναμένεται να συζητηθεί και πρόταση της ΕΔΕΚ, που διαλαμβάνει την εκποίηση ακινήτου στην εκτιμώμενη αξία, κατά την ημερομηνία σύναψης της δανειακής σύμβασης.

Το ζήτημα των εκποιήσεων αναμένεται να συζητηθεί και σε απογευματινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με βουλευτών κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, η συνάντηση έχει οριστεί για τις έξι.

ΝΠ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/10/se-exelixe-ste-boule-e-krisime-sunedria-ton-epitropon-oikonomikon-kai-nomikon-gia-to-thema-ton-ekpoieseon/

Διαβάστε περισσότερα