Home riknews.com.cy (Κύπρος) Σε επαφή με τους ηγέτες γειτονικών κρατών η κυβέρνηση για τις εξελίξεις...

Σε επαφή με τους ηγέτες γειτονικών κρατών η κυβέρνηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Σε επαφή με τους ηγέτες γειτονικών κρατών η κυβέρνηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τους ηγέτες γειτονικών κρατών, όπως επίσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί το σχέδιο Εστία, προσθέτοντας πως κάποιες πτήσεις για το Ισραήλ έχουν προσγειωθεί στην Κύπρο και επιβάτες διανυχτέρευσαν στο νησί.

“Είναι σημαντικό”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, “να δούμε τις αφίξεις και πώς τις διαχειριζόμαστε, καθώς επίσης εάν οι Κύπριοι υπήκοοι που βρίσκονται στον Λίβανο και το Ισραήλ επιθυμούν να επαναπατριστούν”.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι θα αξιολογηθούν οι πληροφορίες που έχει η κυβέρνηση, θα μελετηθούν οι δυνατότητες φιλοξενίας και θα ενημερωθούν τα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΚΩ/ΜΧ

https://news.rik.cy/article/2024/10/2/se-epaphe-me-tous-egetes-geitonikon-kraton-e-kubernese-gia-tis-exelixeis-ste-mese-anatole/

Διαβάστε περισσότερα