Home riknews.com.cy (Κύπρος) Σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών, παρέστη...

Σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών, παρέστη ο Πρόεδρος

Σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών, παρέστη ο Πρόεδρος

Επιστολές με θέσεις και εισηγήσεις στο θέμα της ναυτιλίας, απηύθηνε προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.


‘Οπως απεκάλυψε μιλώντας στο δείπνο των κυπρίων πλοιοκτητών στην Αθήνα, με την επιστολή προς τον Αντόνιο Γκουτέρες και ενώπιον του ενδεχομένου αναβίωσης της συμφωνίας για τα σιτηρά της Ουκρανίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημειώνει ότι θα πρέπει να δίδεται ισότιμα σε όλα τα πλοία η δυνατότητα συμμετοχής στην όλη διαδικασία.

Σε απαντητική επιστολή ο κύριος Γκουτέρες διαβεβαιώνει ότι θα θέσει το ζήτημα στα εμπλεκόμενα μέρη. Υπενθυμίζεται ότι από το 1987 η Τουρκία επιβάλλει αποκλεισμούς στα κυπριακά πλοία.

Στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν από την άλλη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εισηγείται είτε την δημιουργία θέσης Επιτρόπου για τη ναυτιλία, είτε τη θέση ενός Αντιπροέδρου της Επιτροπής με την ίδια ευθύνη.

Γιά τη Νέα Υόρκη αναχωρεί αύριο από την Αθήνα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της εβδομηκοστής-όγδοης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση στις 20 Σεπτεμβρίου ενώ θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στις 22 του μήνα. Θα έχει επίσης σειρά επαφών με ηγέτες κρατών όπως και θεσμών της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης. Απόψε στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών. Στο δείπνο παρέστη επίσης η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2023 – 22:53

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/15/se-deipno-pou-parethese-pros-timen-tou-e-kupriake-enose-ploiokteton-pareste-o-proedros/

Διαβάστε περισσότερα