Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ρωσία: Εξωτερική παρέμβαση στα επεισόδια σε αεροδρόμιο στο Νταγκεστάν

Ρωσία: Εξωτερική παρέμβαση στα επεισόδια σε αεροδρόμιο στο Νταγκεστάν

Ρωσία: Εξωτερική παρέμβαση στα επεισόδια σε αεροδρόμιο στο Νταγκεστάν

Photo by Telegram / @askrasul / AFP


Σε εξωτερική παρέμβαση αποδίδει η Ρωσία τα χθεσινά επεισόδια σε αεροδρόμιο στο Νταγκεστάν, όπου δεκάδες διαδηλωτές, φωνάζοντας Αλλάχου ‘Ακμπραρ, εισέβαλαν στο κτήριο και τον δίαυλο, επιδιώκοντας να λιντσάρουν τους εβραίους επιβάτες αεροσκάφους που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο από το Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “με φόντο τηλεοπτικά πλάνα που δείχνουν τη φρίκη όσων συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας είναι πολύ εύκολο για τους εχθρούς”, κατά την έκφραση του, “να εκμεταλλευτούν και να προκαλέσουν τέτοιες καταστάσεις”.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε, επίσης, ότι συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη, με συμμετοχή του υπουργού Αμυνας, των αρχηγών των υπηρεσιών πληροφοριών και κορυφαίων προεδρικών συμβούλων, για να συζητήσουν, όπως αναφέρθηκε “τις προσπάθειες της Δύσης να χρησιμοποιήσει τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή για να διχάσει τη ρωσική κοινωνία”.

Η ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 60 άτομα, ως ύποπτα για τη βίαιη εισβολή στο αεροδρόμιο και τις λεηλασίες που ακολούθησαν.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΚΥΠΕ

ΠΑΧ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτωβρίου 2023 – 18:25

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/30/rosia-exoterike-parembase-sta-epeisodia-se-aerodromio-sto-ntagkestan/

Διαβάστε περισσότερα