Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ρωσία: Άνδρας διασώθηκε από ακυβέρνητο σκάφος που έπλεε για 67 ημέρες στον...

Ρωσία: Άνδρας διασώθηκε από ακυβέρνητο σκάφος που έπλεε για 67 ημέρες στον Ειρηνικό

Ρωσία: Άνδρας διασώθηκε από ακυβέρνητο σκάφος που έπλεε για 67 ημέρες στον Ειρηνικό

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι διέσωσαν άνδρα, 46 ετών, το μικρό πλεούμενο του οποίου παράδερνε επί 67 ημέρες από τον Αύγουστο στη θάλασσα κοντά στον βορειοδυτικό Ειρηνικό, όμως ο αδελφός του, 49 ετών και ο ανιψιός του, 15 ετών, πέθαναν στη διάρκεια της δοκιμασίας.


Εικόνες από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν αδύνατο άνδρα με γενειάδα, να φοράει μπουφάν με κουκούλα και πορτοκαλί σωσίβιο σε σκάφος τύπου καταμαράν με κόκκινη σημαία να υψώνεται από μικρό κοντάρι.

«Δύο άνθρωποι πέθαναν, ένας επιβίωσε και λαμβάνει ιατρική φροντίδα», πρόσθεσε το γραφείο του περιφερειακού εισαγγελέα το οποίο είναι επιφορτισμένο με τη διαχείριση μεταφορικών θεμάτων.

Ψαράδες είδαν το σκάφος με τον άνδρα και τους δύο νεκρούς συγγενείς του κοντά στο χωριό Ουστ-Χαϊρουζόβο, ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα.

Το κανάλι SHOT του Telegram ανέφερε πως το σκάφος βρέθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από τον αρχικό προορισμό του.

Οι εισαγγελικές αρχές δήλωσαν πως δύο αδελφοί μαζί με τον 15χρονο γιο του ενός απέπλευσαν στις 9 Αυγούστου από ένα ακρωτήρι στο Χαμπάροφσκ Κράι στην περιοχή, με κατεύθυνση την πόλη Όχα στο νησί Σαχαλίνη.

«Έπειτα από λίγο, η επαφή μαζί τους χάθηκε, η τοποθεσία τους παρέμεινε άγνωστη», πρόσθεσαν.

Η εισαγγελία ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνα για παραβίαση των κανονισμών μεταφοράς στη θάλασσα που προκάλεσε τον θάνατο από αμέλεια δύο ανθρώπων.

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτωβρίου 2024 – 14:08

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://news.rik.cy/article/2024/10/15/rosia-andras-diasotheke-apo-akuberneto-skaphos-pou-eplee-gia-67-emeres-ston-eireniko/

Διαβάστε περισσότερα