Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ρομπέρτα Μέτσολα: Το Κυπριακό είναι Ευρωπαϊκό Ζήτημα-Συνάντηση με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ρομπέρτα Μέτσολα: Το Κυπριακό είναι Ευρωπαϊκό Ζήτημα-Συνάντηση με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ρομπέρτα Μέτσολα: Το Κυπριακό είναι Ευρωπαϊκό Ζήτημα-Συνάντηση με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα πραγματοποίησε το πρωϊ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ενημέρωσε την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό σε σχέση με τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, αλλά και την προσπάθεια για διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος θα διευθύνει τις προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών.

Παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, τόνισε ο Πρόεδρος, η προσπάθεια θα συνεχιστεί, προσθέτοντας πως αξιοποιώντας και τα σημαντικά εργαλεία της Ευρωπαίκής Ενωσης θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να επιτευχθεί ο στόχος της επανέναρξης των συνομιλιών.

Περάν τούτο συνέχισε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπήρξε συζήτηση για το Μεταναστευτικό, ένα πολυ σημαντικό, όπως τόνισε θέμα, για όλα τα κράτη μέλη το οποίο θα απασχολήσει και τα δύο Ευρωπαϊκά Συμβούλια του Οκτωβρίου.

Στις δηλώσεις η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόμπερτ Μέτσολα είπε ότι η επέτειος της ανεξαρτησίας σηματοδοτεί την έναρξη της δημοκρατικής πορείας στο νησί, τις επιτυχίες του λαού, αλλά και τις τραγωδίες που βίωσε η Κυπριακή Δημοκρατία κατα τη διάρκεια της ύπαρξης της.

Η κυρία Μέτσολα είπε ότι στέλλει μήνυμα ενότητας και ελπίδας, τονίζονται ότι δεν είναι σύμπτωση που βρίσκεται στην Κύπρο την ημέρα της ανεξαρτησίας.

Είπε επίσης οτι θέλει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι το Κυπριακό πρόβλημα είναι ένα Ευρωπαϊκό Ζήτημα.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Οκτωβρίου 2023 – 12:09

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/1/romperta-metsola-to-kupriako-einai-europaiko-zetema-sunantese-me-proedro-khristodoulide-7733337/

Διαβάστε περισσότερα