Home riknews.com.cy (Κύπρος) Reuters: Η Κύπρος είναι χώρα κλειδί για την ασφαλή απομάκρυνση ξένων υπηκόων...

Reuters: Η Κύπρος είναι χώρα κλειδί για την ασφαλή απομάκρυνση ξένων υπηκόων από τον Λίβανο

Reuters: Η Κύπρος είναι χώρα κλειδί για την ασφαλή απομάκρυνση ξένων υπηκόων από τον Λίβανο

Χώρα – κλειδί για την ασφαλή απομάκρυνση ξένων υπηκόων από τον Λίβανο θεωρεί την Κύπρο το πρακτορείο Reuters, την ώρα που δυτικές χώρες αρχίζουν να εξετάζουν σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο, μετά τη στασιμότητα των προσπαθειών για επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολλάχ.


Ο Πρόεδρος Χριστοδουλιδης σε δήλωση του στο Reuters επανέλαβε ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να παίξει αυτό το ρόλο, όπως έγινε και το 2006. Σημείωσε, επίσης, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί από αριθμό χωρών τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι θεωρεί ηθική υποχρέωση της Κύπρου να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ξένων πολιτών από τον Λίβανο.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες ανέφεραν στο Reuters ότι η Γαλλία συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολίτειες, την Βρετανία και την Γερμανία, ώστε να συντονιστούν με την Κύπρο για να οργανωθούν, αν χρειαστεί, οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης δεκάδων χιλιάδων ξένων υπηκόων.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι το 2006, οργανώθηκε μέσω Κύπρου η απομάκρυνση περίπου εξήντα χιλιάδων ατόμων από τον Λίβανο.

https://news.rik.cy/article/2024/9/26/reuters-e-kupros-einai-khora-kleidi-gia-ten-asphale-apomakrunse-xenon-upekoon-apo-ton-libano/

Διαβάστε περισσότερα