Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Χαμάς για τερματισμό του πολέμου

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Χαμάς για τερματισμό του πολέμου

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Χαμάς για τερματισμό του πολέμου

Ραγδαίες εξελίξεις, με ασαφές όμως αποτέλεσμα, σημειώνονται τις τελευταίες ώρες, στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Χαμάς, για τερματισμό του πολέμου στην Γάζα, εν μέσω πληροφορίων ότι ο Τζο Μπάιντεν επιθυμεί διακαώς την επίτευξη συμφωνίας, ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.


Ισραηλινός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι έχει σταλεί  αντιπροσωπεία για να διαπραγματευτεί με τη Χαμάς την απελευθέρωση των ομήρων, την ώρα που ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου προετοιμάζεται να συγκαλέσει το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας για να συζητηθούν οι νέες θέσεις τις παλαιστινιακής οργάνωσης.  

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ενώ απόψε είναι προγραμματισμένη συνάντηση με την ομάδα των διαπραγματευτών.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε ότι η Χαμάς έχει επιδείξει ευελιξία σε απάντηση που έλαβε χθες το Ισραήλ, κάτι που μπορεί να επιτρέψει τη χάραξη πλαισίου συμφωνίας.

Στελέχη της Χαμάς δεν σχολίασαν τις πληροφορίες για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΠΑΧ/ΜΚ

https://news.rik.cy/article/2024/7/4/ragdaies-exelixeis-semeionontai-stis-diapragmateuseis-israel-khamas-gia-termatismo-tou-polemou/

Διαβάστε περισσότερα