Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πυκνώνουν οι αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα. Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων

Πυκνώνουν οι αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα. Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων

Πυκνώνουν οι αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα. Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων

Photo by MAHMUD HAMS / AFP


Πυκνώνουν οι αεροπορικές επιδρομές και οι στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις, στη Λωρίδα της Γάζας, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται δραματικά.

Μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ μεγάλος αριθμός αμάχων αγνοείται, κάτω από κτήρια τα οποία έχουν ισοπεδωθεί.

Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε χθες ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Περισσότερους από 1.400 νεκρούς, αριθμεί το Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, υπογράμμισε πως οι δυνάμεις του Ισραήλ είναι έτοιμες και αποφασισμένες για την “επόμενη φάση” του πολέμου και ότι αναμένουν τις πολιτικές εντολές.

Υπογράμμισε εκ νέου, πως ο πόλεμος θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες και ότι η Αίγυπτος διαδραματίζει ρόλο – κλειδί στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων.

Διαβεβαίωσε πως το συγκεκριμένο ζήτημα, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Ισραήλ.

Επί της ουσίας, η “πολυδιαφημιζόμενη” χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας καθυστερεί, με τις συναντήσεις Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων να πληθαίνουν.

Η Ουάσινγκτον εκτιμά πως το Τελ Αβίβ δεν έχει αποφασίσει ακόμη, εάν θα εμπλακεί σε μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα ή εάν θα προχωρήσει σε δέσμη στοχευμένων χειρουργικών επεμβάσεων, από τις ειδικές δυνάμεις, εναντίον της Χαμάς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΠΑΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτωβρίου 2023 – 12:32

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/24/puknonoun-oi-aeroporikes-epidromes-ste-gaza-auxanetai-dramatika-o-arithmos-ton-thumaton-3559443/

Διαβάστε περισσότερα