Home riknews.com.cy (Κύπρος) ΠτΔ: Η Ε/Κ πλευρά δεν έχει βολιδοσκοπηθεί για το ενδεχόμενο να μετακινηθεί...

ΠτΔ: Η Ε/Κ πλευρά δεν έχει βολιδοσκοπηθεί για το ενδεχόμενο να μετακινηθεί από τις “κόκκινες γραμμές” της

ΠτΔ: Η Ε/Κ πλευρά δεν έχει βολιδοσκοπηθεί για το ενδεχόμενο να μετακινηθεί από τις “κόκκινες γραμμές” της

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει βολιδοσκοπηθεί για το ενδεχόμενο να μετακινηθεί από τις “κόκκινες γραμμές” της.


“Δεν έχουμε βολιδοσκοπηθεί και δεν προσφερόμαστε για μια τέτοια βολιδοσκόπηση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Επανέλαβε την ίδια στιγμή, ότι μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη με έναν και μοναδικό στόχο, “η τριμερής συνάντηση να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα”.

Υπογράμμισε ότι, λαμβάνοντας υπόψιν το πολύ θετικό κλίμα κατά τη συνάντηση που είχε τον προηγούμενο μήνα με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ελπίζει ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ρωτήθηκε και κατά πόσον η Ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για περαιτέρω ανοίγματα, όσον αφορά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Ανέφερε πως δεν είναι σωστό προς τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα, να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένων ζητημάτων πριν από τη συνάντηση. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι “για οποιοδήποτε θέμα τεθεί, η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα είναι έτοιμη να τοποθετηθεί συγκεκριμένα.

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο επανενεργοποίησης της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, ο Πρόεδρος τόνισε πως η Λευκωσία έχει θέση και άποψη, ωστόσο, σεβόμενος την προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα δεν θα τοποθετηθεί αυτή τη στιγμή.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, επίσης, ότι σε συνεννόηση με τον ίδιο, ο διαπραγματευτής Μενέλαος Μενελάου θα ανταλλάξει απόψεις την Παρασκευή και με την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού, σε συνέχεια των όσων συζητήθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο.

ΧΠ / ΜΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Οκτωβρίου 2024 – 10:51

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/10/9/ptd-e-ek-pleura-den-ekhei-bolidoskopethei-gia-to-endekhomeno-na-metakinethei-apo-tis-kokkines-grammes-tes/

Διαβάστε περισσότερα