Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρώτες αντιδράσεις στην Ευρώπη για Πριγκόζιν: “Ο Πούτιν δεν συγχωρεί κανένα…”

Πρώτες αντιδράσεις στην Ευρώπη για Πριγκόζιν: “Ο Πούτιν δεν συγχωρεί κανένα…”

Πρώτες αντιδράσεις στην Ευρώπη για Πριγκόζιν: “Ο Πούτιν δεν συγχωρεί κανένα…”

Στην Ουκρανία, η πρώτη αντίδραση για τη συντριβή του αεροσκάφους προήλθε από τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας, Μιχάιλο Ποντόλιακ.  Ανέφερε ότι “η θεαματική εξόντωση του Πριγκόζιν και της διοίκησης της Βάγκνερ δύο μήνες μετά την απόπειρα τους για πραξικόπημα αποτελεί μήνυμα του Πούτιν προς τις ρωσικές ελίτ ενόψει των εκλογών του 2024”.  “Ο Πούτιν”, ανέφερε ο Ποντόλιακ, “δεν συγχωρεί κανέναν, η προδοσία ισοδυναμεί με θάνατο”.


Στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις διατυπώθηκαν από την Πολωνία και την Εσθονία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Ζμπίγκνιου Ράου, ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος που πραγματικά να θεωρήσει αυτό το γεγονός ως σύμπτωση. “Απλώς συμβαίνει”, είπε ειρωνικά, “οι πολιτικοί αντίπαλοι που ο Πούτιν θεωρεί απειλή στην εξουσία του να μην πεθαίνουν από φυσικά αίτια…”

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, δήλωσε στο CNN ότι αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, αποδεικνύεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξοντώνει τους αντιπάλους του, με αποτέλεσμα να τρέμει όποιος σκέφτεται να διατυπώσει άποψη διαφορετική από αυτήν του Ρώσου Προέδρου.

Πληροφορίες από δυτικές πηγές αναφέρουν ότι οι αρχές της Λευκορωσίας έχουν διακόψει τη σύνδεση με το Διαδίκτυο στην περιοχή της κύριας βάσης της οργάνωσης Βάγκνερ.  Ο στόχος, όπως αναφέρεται, είναι να αποτραπεί πιθανή επικοινωνία και συντονισμός των μελών της μισθοφορικής ομάδας, για αντίδραση στον θάνατο των ηγετικών στελεχών της. Μέσα ενημέρωσης της Λευκορωσίας μεταδίδουν ότι μισθοφόροι της Βάγκνερ επιχειρούν να μεταβούν στην Ρωσία.

ΠΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αυγούστου 2023 – 23:06

Πηγή: Reuters

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/8/23/protes-antidraseis-sten-europe-gia-prigkozin-o-poutin-den-sugkhorei-kanena/

Διαβάστε περισσότερα