Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρωτεΐνες του αίματος προειδοποιούν για καρκίνο, χρόνια πριν από τη διάγνωση

Πρωτεΐνες του αίματος προειδοποιούν για καρκίνο, χρόνια πριν από τη διάγνωση

Πρωτεΐνες του αίματος προειδοποιούν για καρκίνο, χρόνια πριν από τη διάγνωση

Πρωτεΐνες στο αίμα που θα μπορούσαν να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους για καρκίνο περισσότερα από επτά χρόνια πριν από τη διάγνωσή του, ανακάλυψαν ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Οι επιστήμονες εντόπισαν 618 πρωτεΐνες, που συνδέονται με 19 διαφορετικούς τύπους καρκίνου. Σε αυτές συγκαταλέγονται 107 πρωτεΐνες σε μια ομάδα ανθρώπων, των οποίων το αίμα είχε συλλεχθεί τουλάχιστον επτά χρόνια πριν από τη διάγνωση.

Η ομάδα ανακάλυψε ότι αυτές οι πρωτεΐνες θα μπορούσαν να εμπλέκονται στα πολύ πρώιμα στάδια του καρκίνου, οπότε θα μπορούσε να προληφθεί, και πιστεύουν ότι ορισμένες από αυτές τις πρωτεΐνες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση του καρκίνου πολύ νωρίτερα από ό,τι είναι δυνατόν σήμερα.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι θα πρέπει να κάνουν περαιτέρω έρευνα για να ανακαλύψουν τον ακριβή ρόλο που παίζουν αυτές οι πρωτεΐνες στην ανάπτυξη του καρκίνου, ποιες από τις πρωτεΐνες είναι οι πιο αξιόπιστες για να ελεγχθούν, ποιες εξετάσεις θα μπορούσαν να αναπτυχθούν για την ανίχνευση των πρωτεϊνών στην κλινική και ποια φάρμακα θα μπορούσαν να στοχεύσουν αυτές τις πρωτεΐνες.

ΑΚΩ

https://news.rik.cy/article/2024/5/15/proteines-tou-aimatos-proeidopoioun-gia-karkino-khronia-prin-apo-te-diagnose/

Διαβάστε περισσότερα