Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόσκληση Χριστοδουλίδη σε Τατάρ για επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό –...

Πρόσκληση Χριστοδουλίδη σε Τατάρ για επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό – συνέντευξη σε Τ/Κ κανάλι

Πρόσκληση Χριστοδουλίδη σε Τατάρ για επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό – συνέντευξη σε Τ/Κ κανάλι

Πρόσκληση προς τον κατοχικό ηγέτη να συναντηθούν και να συζητήσουν τις ανησυχίες τους, προκειμένου να αρχίσει διάλογος για επίλυση του Κυπριακού, απηύθυνε εκ νέου ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.


Σε συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό κανάλι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση ότι οι συνομιλίες πρέπει να επαναρχίσουν από το σημείο διακοπής τους στο Κραν Μοντανά και τόνισε ότι, εάν δεν λυθεί το πρόβλημα, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα πληρώσουν το τίμημα.

Ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τα εργαλεία για να οδηγήσει σε μια κατάσταση win – win για τους Ελληνοκυπρίους, τους Τουρκοκυπρίους, την Κυπριακή Δημοκρατία, την Ελλάδα, την Τουρκία και ολόκληρη την περιοχή.

Σημείωσε ότι αποδέχεται τη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Επανέλαβε και την επιθυμία του για συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τον Ερσίν Τατάρ, στη Νέα Υόρκη.

ΑΚΩ / ΕΜ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/16/prosklese-khristodoulide-se-tatar-gia-epanenarxe-tou-dialogou-gia-to-kupriako-sunenteuxe-se-tk-kanali/

Διαβάστε περισσότερα