Home riknews.com.cy (Κύπρος) Προκλητικός ο Τσελίκ, υποβιβάζει τις συμφωνίες Ελλάδας -Αιγύπτου/ Απάντηση Αθήνας

Προκλητικός ο Τσελίκ, υποβιβάζει τις συμφωνίες Ελλάδας -Αιγύπτου/ Απάντηση Αθήνας

Προκλητικός ο Τσελίκ, υποβιβάζει τις συμφωνίες Ελλάδας -Αιγύπτου/ Απάντηση Αθήνας

Στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι οι συμφωνίες Ελλάδας- Αιγύπτου είναι εις βάρος του Καϊρου, ενώ ισχυρίστηκε ότι μια παρόμοια συμφωνία μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας είναι μιά σχέση πού όλοι κερδίζουν.


Η δήλωση Τσελίκ, έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του αιγυπτίου προέδρου στην Τουρκία και της προσπάθειας αποκατάστασης των σχέσεων των δύο χωρών.

«Η Ελλάδα θέλει όλες οι χώρες να βρίσκονται σε αγαστή διπλωματική σχέση, διότι είναι προς το συμφέρον της περιφερειακής και της διεθνούς ειρήνης», ήταν η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργου Γεραπετρίτη.

«Πλην όμως, στρατηγική σχέση σε μία ευρύτερη περιφέρεια μπορεί να υπάρξει μόνο μία μεταξύ δύο κρατών, και η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου είναι στρατηγική, δεν θίγεται, δεν βάλλεται και δεν υποβαθμίζεται», τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος βρίσκεται σε διαρκή συζήτηση και επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογο μου.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η στρατηγική σχέση Ελλάδας -Αιγύπτου βρίσκεται στο απόγειο της και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτό το υψηλό επίπεδο», δήλωσε ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/Άννα Ανδρέου

ΠΠ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Σεπτεμβρίου 2024 – 22:34

https://news.rik.cy/article/2024/9/9/prokletikos-o-tselik-upobibazei-tis-sumphonies-elladas-aiguptou-apantese-athenas/

Διαβάστε περισσότερα