Home riknews.com.cy (Κύπρος) Προκλητική και πάλι η Τουρκία -Απειλεί με πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κάσου

Προκλητική και πάλι η Τουρκία -Απειλεί με πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κάσου

Προκλητική και πάλι η Τουρκία -Απειλεί με πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κάσου

Σε νέα προκλητική ενέργεια προέβη η Τουρκία, στέλνοντας πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κάσου, λίγο έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, με αφορμή έρευνες του ιταλικού πλοίου για την πόντιση υποβρύχιου καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου.


Όπως μεταδίδει η ελληνική δημόσια τηλεόραση, γίνονται κινήσεις σε ολα τα επίπεδα από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας για την «αποσυμφόρηση» -όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά- της κατάστασης που έχει προκληθεί νότια της Κάσου και της Καρπάθου.

Στο σημείο που διεξάγονται οι έρευνες από το ιταλικό σκάφος, υπάρχει σχηματισμός τουρκικών πολεμικών πλοίων. Τέσερα ελληνικά πολεμικά πλοία έσπευσαν στην περιοχή.

Η Τουρκία με την έκδοση Navtex υποστήριξε ότι το σημείο ερευνών αφορά την τουρκική υφαλοκρηπίδα και μάλιστα επικαλέστηκε το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον Σκάι.

Όπως είπε «η κυβέρνηση απαντά συνολικά στο θέμα αυτό λέγοντας ξεκάθαρα ότι επιδιώκει τη διατήρηση του κλίματος διαλόγου. Διάλογος δε σημαίνει συμφωνία και δε σημαίνει αφέλεια. Και από κει και πέρα στον διάλογο στο τραπέζι δεν μπαίνουν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, εσωτερικής κυριαρχίας, ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων, πολιτική όπως είναι οι εκμεταλλεύσεις στα δικά μας».

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΕΡΤ

ΚΩΣ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιουλίου 2024 – 16:59

https://news.rik.cy/article/2024/7/23/prokletike-kai-pali-e-tourkia-apeilei-me-polemika-ploia-anoikhta-tes-kasou/

Διαβάστε περισσότερα