Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόεδρος: Θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να τιμωρηθούν οι σφετεριστές...

Πρόεδρος: Θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να τιμωρηθούν οι σφετεριστές των κατεχόμενων περιουσιών

Πρόεδρος: Θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν  για να τιμωρηθούν οι σφετεριστές των κατεχόμενων περιουσιών

Η κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι δυνατόν, ώστε να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για τον σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Σημείωσε πως μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση προβαίνει στις ενδεδειγμένες ενέργειες, για αντιμετώπιση των συγκεκριμένων περιστατικών, τα οποία – όπως είπε – το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί.

“Σε καμία περίπτωση, δεν πολιτικοποιούμε το ζήτημα”, τόνισε ο Πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γενικότερα της δικαιοσύνης, η οποία πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

Την ίδια στιγμή, ερωτηθείς για τα αξιώματα που θα διεκδικήσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πρόεδρος δήλωσε πως έχει κατά νου δύο χαρτοφυλάκια. Ανέφερε, ακόμη, ότι συζήτησε το θέμα με την πρόεδρο της Κομισιόν, σημειώνοντας πως όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 18 Ιουλίου, όταν θα ξεκινήσει και επισήμως ο σχηματισμός της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιουνίου 2024 – 13:25

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/6/30/proedros-tha-praxoume-oti-einai-dunaton-gia-na-timorethoun-oi-spheteristes-ton-katekhomenon-periousion/

Διαβάστε περισσότερα