Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόεδρος στο ΡΙΚ: Η κυρία Ολγκίν δεν πρόκειται να επιρρίψει ευθύνες στην...

Πρόεδρος στο ΡΙΚ: Η κυρία Ολγκίν δεν πρόκειται να επιρρίψει ευθύνες στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών

Πρόεδρος στο ΡΙΚ: Η κυρία Ολγκίν δεν πρόκειται να επιρρίψει ευθύνες στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Ανχελα Ολγκίν, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για επανέναρξη των συνομιλιών δεν πρόκειται να καταφύγει σε αναφορές και επίρριψη ευθυνών, που θα οδηγούσαν σε τερματισμό της προσπάθειας της.


Σε αποκλειστική συνέντευξη στο ΡΙΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο η δημιουργία προοπτικών για επανέναρξη των συνομιλιών παρά η επίρριψη ευθυνών από την απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε λανθασμένες τις εκτιμήσεις ότι γίνεται απόπειρα προσέγγισης του Κυπριακού, μέσα από άλλη διαδικασία ή να εντοπιστεί υποκαταστατο της συνολικής λύσης του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

“Εκείνο που επιδιώκεται”, σημείωσε, “είναι να επιλυθούν τα θέματα που αποτελούν τις κύριες διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν τέθηκε στον ίδιο, από τους συνομιλητές του στη διεθνή κοινότητα, θέμα συνεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της Κύπρου.

ΝΠ

https://news.rik.cy/article/2024/7/8/proedros-sto-rik-e-kuria-olgkin-den-prokeitai-na-epirripsei-euthunes-sten-prospatheia-epanenarxes-ton-sunomilion/

Διαβάστε περισσότερα