Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόεδρος: Οτιδήποτε άλλο πλην της επανένωσης, δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα και το...

Πρόεδρος: Οτιδήποτε άλλο πλην της επανένωσης, δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα και το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού

Πρόεδρος: Οτιδήποτε άλλο πλην της επανένωσης, δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα και το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού

Η πατρίδα μας και ο ρόλος της, ειδικότερα στην περιοχή μας, η υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναγνωρίζονται και αναβαθμίζονται συνεχώς, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.


Σε χαιρετισμό του χθές βράδυ, στην τελετή εγκαινίων του οικήματος του Προσφυγικού Σωματείου «Όλυμπος» Αργακίου, στα Κάτω Πολεμίδια, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επεσήμανε ταυτόχρονα ότι η εξέλιξη αυτή, η αναβάθμιση δηλαδή της σημασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενισχύει σημαντικά και τις προσπάθειές για επίτευξη τής υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητάς μας, που δεν είναι τίποτα άλλο από την επανένωση της πατρίδας μας. Οτιδήποτε άλλο πλην της επανένωσης, δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα και το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού δήλωσε ο κύριος Χριστοδουλίδης.

Είμαι πανέτοιμος να προσέλθω στο τραπέζι του διαλόγου, για αναζήτηση λύσης , πάντοτε στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, του διαπραγματευτικού κεκτημένου και ασφαλώς των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος της οποίας είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και θα συνεχίσει να είναι και μετά την επίλυση του Κυπριακού, κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΝΠ

https://news.rik.cy/article/2024/9/7/proedros-otidepote-allo-plen-tes-epanenoses-den-diasphalizei-ta-sumpheronta-kai-to-mellon-tou-kupriakou-ellenismou/

Διαβάστε περισσότερα