Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υπάρχουν μηνύματα από τουρκικής πλευράς για κινητοποίηση στο Κυπριακό

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υπάρχουν μηνύματα από τουρκικής πλευράς για κινητοποίηση στο Κυπριακό

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υπάρχουν μηνύματα από τουρκικής πλευράς για κινητοποίηση στο Κυπριακό

O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι μεταφέρονται μηνύματα από τουρκικής πλευράς για την ανάγκη να υπάρξει κινητοποίηση στο Κυπριακό.


Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι όλα αυτά κριθούν στην πράξη μέσα από την ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη δεξίωση για την Εθνική Μέρα της Γαλλίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό ότι η πρωτοβουλία για επανέναρξη των συνομιλιών έχει οδηγήσει σε κινητοποίηση τη διεθνή κοινότητα και έχουν μεταφερθεί τα μηνύματα στον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για επανεργοποίηση της ευρωπαϊκής της προοπτικής, κάτι που, όπως επισήμανε, περνά μέσα και από τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε, επίσης, ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας στέλλει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις με την ξεκάθαρη τοποθέτηση για επανέναρξη των συνομιλιών, για το διορισμό απεσταλμένου και για τη μορφή λύσης του Κυπριακού.

Στο εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων Κύπρου – Γαλλίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο χαιρετισμό στη δεξίωση της Πρέσβεως της Γαλλίας, με την ευκαιρία της Ημέρας της Βαστίλης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την Γαλλία πολύτιμο φίλο, “ιδιαίτερα σε δύσκολες στιγμές” και ένα εκ των στενότερων εταίρων της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου οι δύο χώρες παίρνουν, σε συνεργασια, μέτρα προς την κατεύθυνση μιας ενισχυμένης στρατηγικής αυτονομίας της Ενωσης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε, επίσης, ευχαριστίες για την αλληλεγγύη και τη συνεχή και σταθερή στήριξη της Γαλλίας προς την Κύπρο στις προσπάθειες για επίτευξη δίκαιης λύσης του Κυπριακού στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιουλίου 2023 – 06:29

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/14/proedros-khristodoulides-uparkhoun-menumata-apo-tourkikes-pleuras-gia-kinetopoiese-sto-kupriako/

Διαβάστε περισσότερα