Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ορόσημο στις σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ το 2024»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ορόσημο στις σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ το 2024»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ορόσημο στις σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ το 2024»

Στα γερά θεμέλια των δεσμών και της συνεργασίας Κύπρου-Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε ομιλία του κατά την δεξίωση για την επέτειο της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας.


“Ποτέ προηγουμένως”, ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, “οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους, δεν ήταν τόσο αληθινοί”.

Τόνισε πως το 2024 σηματοδοτεί ένα ιστορικό ορόσημο για τη διμερή συνεργασία και ανοίγει τον δρόμο για περισσότερα ορόσημα.

Έκανε μάλιστα, ειδική αναφορά στη συμφωνία για στρατηγικό διάλογο Κύπρου -Ηνωμένων Πολιτειών.

Επεσήμανε πως πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, η οποία αποτελεί την επιτομή της κοινής δέσμευσης σ’ αυτή τη συνεργασία, καθώς και την ευθυγράμμιση των συμφερόντων των δύο χωρών, για διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε, επίσης, τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη στήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για ειρήνη και τερματισμό των 50 χρόνων διχασμού και κατοχής.

Έκανε, ακόμη, αναφορά, στις προσπάθειες της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που είχαν διακοπεί, το 2017.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιουλίου 2024 – 22:05

https://news.rik.cy/article/2024/7/2/proedros-khristodoulides-orosemo-stis-skheseis-kuprou-epa-to-2024/

Διαβάστε περισσότερα