Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: “Κύπρος και Πόντος αποτελούν θύματα της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας”

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: “Κύπρος και Πόντος αποτελούν θύματα της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας”

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: “Κύπρος και Πόντος αποτελούν θύματα της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας”

Ο Ελληνισμός είναι ενωμένος και ο αγώνας κάθε Έλληνα είναι αγώνας όλων των Ελλήνων, διεκήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον επιμνημόσυνο λόγο του στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Έγκωμης, για τα θύματα της γενοκτονίας του Πόντου.


Η Κύπρος και ο Πόντος αποτελούν, ομολογουμένως, θύματα της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας. Κατά αναλογία, Eλληνοκύπριοι και Eλληνοπόντιοι έχουμε βιώσει σχεδόν τις ίδιες θηριωδίες, βιαιότητες και λεηλασίες, τον ξεριζωμό και την εξόντωση, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμευόμενος για στήριξη των ποντίων πού βρίσκονται στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανέφερε επίσης  ότι για πρώτη φορά φέτος, το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε επίσημα τα σχολεία για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και από το νέο σχολικό έτος, η 19η Μαΐου θα καθιερωθεί ως μια από τις επίσημες ημέρες τιμής στα σχολεία μας.

Π.Π. / Μ.Α.

https://news.rik.cy/article/2024/5/19/proedros-khristodoulides-kupros-kai-pontos-apoteloun-thumata-tes-epektatikes-politikes-tes-tourkias-5391358/

Διαβάστε περισσότερα