Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Είναι αδήριτη ανάγκη να απαλλαγούμε από την κατοχή και τη...

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Είναι αδήριτη ανάγκη να απαλλαγούμε από την κατοχή και τη διαίρεση της Κύπρου

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Είναι αδήριτη ανάγκη να απαλλαγούμε από την κατοχή και τη διαίρεση της Κύπρου

“Είναι αδήριτη ανάγκη να απαλλαγούμε από την κατοχή και τη διαίρεση της Κύπρου”, διεμήνυσε απόψε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε εκδήλωση στο Προεδρικό, για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.


ΓΕΝΙΚΟ 2023-07-20_21-36-00.png

Τόνισε ότι ο μόνος δρόμος που θα ακολουθήσει για να επιτύχει αυτός ο στόχος, είναι της προόδου, της συνεργασίας, της ειρήνης και της συνέχισης κάθε προσπάθειας για σπάσιμο του αδιεξόδου και επανέναρξης των συνομιλιών, για την επίτευξη της πολυπόθητης απελευθέρωσης, της επιδιωκόμενης λύσης και της επανένωσης του νησιού.

τΗΘΜΒ 2023-07-20_21-37-00.png

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού και διεθνούς παράγοντα για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη των συνομιλιών.

Εξέφρασε, επίσης, ικανοποίηση για τις προσπάθειες κρατών -μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για να προκύψουν θετικές εξελίξεις για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό, μέσα από την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου και από το σημείο που είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντανά.

ΠΤΔ ΟΜΙΛΙΑ 2023-07-20_21-34-17.png

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επισήμανε ακόμη ότι, παρά το γεγονός πως ο Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε για άλλη μια φορά στα πανηγύρια για την Τουρκική εισβολή  στα κατεχόμενα, εντούτοις ο ίδιος επιλέγει συνειδητά να μην εμπλακεί σε δημόσιο διάλογο επίρριψης ευθυνών, αλληλοκατηγοριών και δημιουργίας εντυπώσεων.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ 2023-07-20_21-35-19.png

Δεν τον ενδιαφέρει, τόνισε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η επικοινωνιακή  διαχείριση του Κυπριακού.

Πηγή Ραδιόφωνο ΡΙΚ,

ΑΚΩ / ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουλίου 2023 – 21:41

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/20/proedros-khristodoulides-einai-aderite-anagke-na-apallagoume-apo-ten-katokhe-kai-te-diairese-tes-kuprou-4952857/

Διαβάστε περισσότερα