Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν υπάρχουν παγωμένες συγκρούσεις-υπάρχουν κίνδυνοι από την απουσία λύσεων

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν υπάρχουν παγωμένες συγκρούσεις-υπάρχουν κίνδυνοι από την απουσία λύσεων

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης:  Δεν υπάρχουν παγωμένες συγκρούσεις-υπάρχουν κίνδυνοι από την απουσία λύσεων

Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κάιρο. Σε παρέμβαση ενώπιον της Διάσκεψης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι αυτή η κρίση, όπως και άλλες, διδάσκουν ότι δεν υπάρχουν παγωμένες συγκρούσεις, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο από την απουσία βιώσιμων λύσεων.


Υπογράμμισε επίσης τους κινδύνους για τις χώρες της περιοχής, προσθέτοντας ότι Αίγυπτος και Ιορδανία φέρουν ήδη τεράστιο βάρος μεταναστευτικών ροών, οπως και η υπόλοιπη περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαρίθμησε τα στοιχεία που κυριαρχούν στην προσέγγιση της Κύπρου για τη διαχείριση της κρίσης. Σημείωσε ότι η τρομοκρατία είναι μια κοινή απειλή για όλες τις χώρες και δεν υπάρχει ποτέ καμία δικαιολογία. Ανέδειξε ταυτόχρονα το γεγονός ότι η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό ή την παλαιστινιακή υπόθεση. Για την αντίδραση του Ισραήλ, είπε ότι το δικαίωμα στην αυτοάμυνα πρέπει πάντα να ασκείται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε την ανάγκη για αποκλιμάκωση και μόνιμη διευθέτηση του προβλήματος, υπογραμμίζοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας η προστασία των αμάχων.

Οι περισσότεροι ηγέτες μετέβησαν στο Κάιρο από τη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό Κόλπο, την Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, παρουσία του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΝΠ/ΑΙΜ / ΕΜ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/21/proedros-khristodoulides-den-uparkhoun-pagomenes-sugkrouseis-uparkhoun-kindunoi-apo-ten-apousia-luseon-5728180/

Διαβάστε περισσότερα