Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόεδρος Χριστοδούλιδης: Δεν τίθεται θέμα επανέναρξης διαπραγματεύσεων εκτός του καθορισμένου πλαισίου

Πρόεδρος Χριστοδούλιδης: Δεν τίθεται θέμα επανέναρξης διαπραγματεύσεων εκτός του καθορισμένου πλαισίου

Πρόεδρος Χριστοδούλιδης: Δεν τίθεται θέμα επανέναρξης διαπραγματεύσεων εκτός του καθορισμένου πλαισίου

Η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την τουρκική πλευρά και αυτό είχε καταστεί ξεκάθαρο κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ λίγο πριν από την αναχώρησή του από τη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε πως η θέση του Αντόνιο Γκουτέρες και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, είναι ότι δεν τίθεται θέμα επανέναρξης των συνομιλιών και επίλυσης του Κυπριακού, εκτός του καθορισμένου πλαισίου.

Επισήμανε πως η Λευκωσία αναμένει ενημέρωση από τα Ηνωμένα Έθνη για την απάντηση της τουρκικής πλευράς στο κάλεσμα Γκουτέρες, για ενδεχόμενη συνάντηση εντός Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε εκ νέου πως θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να επιτευχθεί λύση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την αναγκαία πολιτική βούληση, μπορεί να καταστεί εφικτή η επανένωση του τόπου.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένων Πολιτειών, είπε πως διανύουν την καλύτερη τους περίοδο και ότι δεν ήταν ποτέ προηγουμένως τόσο αναβαθμισμένες, σε όλα τα επίπεδα.

Τόνισε, επίσης, ότι η έναρξη Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, αποτελεί στρατηγικής σημασίας εξέλιξη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι τον προσεχή Απρίλιο θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, για συναντήσεις οι οποίες αφορούν την προσέλκυση επενδύσεων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2024 – 10:52

https://news.rik.cy/article/2024/9/29/proedros-khristodoulides-den-tithetai-thema-epanenarxes-diapragmateuseon-ektos-tou-kathorismenou-plaisiou/

Διαβάστε περισσότερα