Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Η Κύπρος θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια και ό,τι άλλο χρειάζεται, σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη για εκκένωση πληθυσμών από την περιοχή της Μέσης Ανατολής, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.


Επισήμανε πως η Κυπριακή Δημοκρατία, ως το κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που γειτνιάζει με την περιοχή και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη, καταβάλλει προσπάθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, προς την κατεύθυνση απρόσκοπτης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει βοήθεια από την Ένωση για την υλοποίηση της προσπάθειας αυτής, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας ότι υπήρξαν δημόσια σχόλια από τον Γάλλο Πρόεδρο και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

Είπε, επίσης, ότι τώρα γίνεται επεξεργασία των λεπτομερειών, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ερωτηθείς εάν αναμένεται να αφιχθούν ευρωπαϊκά στρατεύματα στην Κύπρο, ανέφερε ότι ήδη στρατεύματα έφθασαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί, για την περίπτωση που προκύψει ανάγκη εκκένωσης πληθυσμών από την περιοχή, ειδικότερα για μέλη προσωπικού από κάποιες διπλωματικές αποστολές.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε την όποια ενέργεια αποσκοπεί στο θάνατο άμαχου πληθυσμού, υποδεικνύοντας πως δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία γι’ αυτό, όπως και για την τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΠΑΓ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτωβρίου 2023 – 18:49

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/28/proedros-khristodoulides-aproskopte-parokhe-anthropistikes-boetheias-ste-gaza/

Διαβάστε περισσότερα