Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: 50 χρόνια μετά, ο τούρκος εισβολέας συνεχίζει να παραβιάζει κάθε...

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: 50 χρόνια μετά, ο τούρκος εισβολέας συνεχίζει να παραβιάζει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: 50 χρόνια μετά, ο τούρκος εισβολέας συνεχίζει να παραβιάζει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα

Άρχισε στις εννέα απόψε, στο Κηποθέατρο “Μάριος Τόκας” στη Λεμεσό, η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου συνεδρίου ΑΧΕΠΑ, το οποίο γίνεται στην Κύπρο με αφορμή τη μαύρη επέτειο των πενήντα  χρόνων της τουρκικής εισβολής. Κηρύσσοντας την έναρξη του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι 50 χρόνια μετά, ο τούρκος εισβολέας συνεχίζει να παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου και κάθε ανθρώπινο δικαίωμα. Επιβεβαιώνουμε με τον πιό έντονο τρόπο την ετοιμότητά μας να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Παράλληλα, αξιοποιούμε τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της χώρας σε αυτή τη ιδιαίτερη περιοχή και επιχειρούμε να ταυτίσουμε τα συμφέροντά μας με αυτά ισχυρών δρώντων του διεθνούς συστήματος, δήλωσε ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έφερε δε ως παράδειγμα την πρωτοβουλία”Αμάλθεια” για βοήθεια στη Γάζα, ενώ αναφέρθηκε  ιδιαίτερα ,στην περαιτέρω ενίσχυση  των σχέσεων  με τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Από πλευράς ΑΧΕΠΑ , ο Ύπατος Πρόεδρος  Σάββας Τσίβικος έστειλε το μήνυμα ότι δεν ξεχνούμε  και συνεχίζουμε τον αγώνα, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Στην Κύπρο δοκιμάζονται τα όρια του ελληνισμού, δήλωσε ο Σάββας Τσίβικος.

Είμαστε εδώ συμπαραστεκόμενοι στους κύπριους αδελφούς, αναμένοντας να αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη, δήλωσε σε χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. “Αδελφοί μου κύπριοι, είμαστε μαζί σας”, δήλωσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Από πλευράς του , ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, τόνισε στην ομιλία του ότι ξεκάθαρα στόχος της Τουρκίας είναι η  κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου. Θέση της Εκκλησίας είναι ότι χρειάζεται μιά νέα προσέγγιση, δήλωσε ο Κύπρου Γεώργιος.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουλίου 2024 – 21:55

https://news.rik.cy/article/2024/7/22/proedros-khristodoulides-50-khronia-meta-o-tourkos-eisboleas-sunekhizei-na-parabiazei-kathe-anthropino-dikaioma/

Διαβάστε περισσότερα