Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόεδρος για μεταναστευτικό: Θα ληφθούν αποφάσεις που μπορεί να μην είναι αρεστές

Πρόεδρος για μεταναστευτικό: Θα ληφθούν αποφάσεις που μπορεί να μην είναι αρεστές

Πρόεδρος για μεταναστευτικό: Θα ληφθούν αποφάσεις που μπορεί να μην είναι αρεστές

 Δύο εξαιρετικά κρίσιμες συναντήσεις ως προς την προσπάθεια συγκράτησης των μεταναστευτικών ροών που δέχεται δια θαλάσσης η Κύπρος, θα έχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας – την Κυριακή με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και τη Δευτέρα με την ηγεσία του Λιβάνου, στη Βηρυτό.


 Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι, αναλόγως των αποτελεσμάτων των επαφών του, θα ληφθούν και θα υλοποιηθούν αποφάσεις, οι οποίες ενδεχομένως να μην είναι αρεστές, σε κάποιους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.  

Διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση, ότι πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες έχουν “έναν και μόνο στόχο”, να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ασφάλεια των πολιτών της.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε την ίδια στιγμή, πως γνωρίζει καλά τις θέσεις του Λιβάνου, τις απόψεις ορισμένων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη Συρία, καθώς και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επανέλαβε – ωστόσο – ότι πρωταρχική του υποχρέωση, είναι να διασφαλίσει τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Κύπρου.

ΧΠ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Απριλίου 2024 – 19:56

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/4/5/proedros-gia-metanasteutiko-tha-lephthoun-apophaseis-pou-mporei-na-men-einai-arestes/

Διαβάστε περισσότερα