Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόεδρος: Η συνάντηση Ερντογάν-Γκουτέρες θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του Γενικού Γραμματέα...

Πρόεδρος: Η συνάντηση Ερντογάν-Γκουτέρες θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του Γενικού Γραμματέα (Βίντεο)

Πρόεδρος: Η συνάντηση Ερντογάν-Γκουτέρες θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του Γενικού Γραμματέα  (Βίντεο)


Πρόεδρος: Η συνάντηση Ερντογάν-Γκουτέρες θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του Γενικού Γραμματέα (Βίντεο)

18 Σεπτεμβρίου 2023 – 05:47

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2023 – 06:02

Σημαντική για τις προσπάθειες αναζωογόνησης της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο Κυπριακό, χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη συνάντηση που θα έχει αύριο στη Νέα Υόρκη ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου στη Νέα Υόρκη, όπου την Τετάρτη θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση, ο κύριος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την εκτίμηση πως η συνάντηση Γκουτέρες – Ερντογάν θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του Γενικού Γραμματέα, σε σχέση με το Κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι από τη συνάντηση αυτή θα διαφανεί κατά πόσον θα συγκληθεί τριμερής συνάντηση ανάμεσα σε Γκουτέρες – Χριστοδουλίδη και Τατάρ.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει ο ίδιος την Παρασκευή με τον Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως θα επαναλάβει τη θέση ότι πρέπει να διοριστεί ειδικός αντιπρόσωπος, για να διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ακόμη πως δεν αποκλείει αυτή τη βδομάδα να ανακοινωθούν τα μονομερή μέτρα της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους Τουρκοκυπρίους, τα οποία ετοιμάστηκαν έπειτα από συζητήσεις που έγιναν με προσωπικότητες από την τουρκοκυπριακή κοινότητα και με την κοινωνία των πολιτών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Στέλλα Μιχαήλ, ΚΥΠΕ

NΠ/ΦΙΛ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2023 – 06:02

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/18/proedros-e-sunantese-erntogan-gkouteres-tha-kathorisei-tis-epomenes-kineseis-tou-genikou-grammatea-binteo/

Διαβάστε περισσότερα