Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόεδρος: Η διεθνής κοινότητα έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στον Ερντογάν και το κατοχικό...

Πρόεδρος: Η διεθνής κοινότητα έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στον Ερντογάν και το κατοχικό καθεστώς

Πρόεδρος: Η διεθνής κοινότητα έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στον Ερντογάν και το κατοχικό καθεστώς

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, με την πρωτόγνωρη αντίδραση της, στον Ερντογάν και το κατοχικό καθεστώς για τις προκλήσεις του στη νεκρή ζώνη στην Πύλα.


Προσερχόμενος στην εναρκτήρια τελετή του φετινού Συνεδρίου των Αποδήμων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα αναγνώρισε τον εποικοδομητικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ η αντίδραση της Τουρκίας φανερώνει τη δική της ενοχή.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι μόνο η επανέναρξη των συνομιλιών, για την οποία θα συνεχίσει να εργάζεται, θα οδηγήσει στον τερματισμό αυτής της ανώμαλης κατάστασης πραγμάτων, στην απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν απέκλεισε κάποιοι, στις κατεχόμενες περιοχές, να προχώρησαν στις ενέργειες στην Πύλα, για να τορπιλλίσουν την όποια προσπάθεια επανάληψης των συνομιλιών.

Δήλωσε, επίσης, ότι προσβλέπει στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου, ως καθοριστικής σημασίας ορόσημα για το Κυπριακό και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση για τη σημερινή έναρξη υλοποίησης των χθεσινών αποφάσεων για εκκένωση του συγκροτήματος πολυκατοικιών στη Χλώρακα όπου διέμεναν, παράνομα, μετανάστες.

“Τα διατάγματα του κράτους”, είπε, “πρέπει να εφαρμόζονται”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προανήγγειλε ότι τερματίζεται η ανοχή και ότι, τις επόμενες μέρες, θα δημοσιοποιηθούν αρκετές ανακοινώσεις, που θα έχουν στόχο να ανατρέψουν την εικόνα που υπάρχει μεταξύ των διακινητών, ότι η Κύπρος αποτελεί ελκυστικό προορισμό και φιλόξενο χώρο για εξυπηρέτηση των συμφερόντων και σκοπιμοτήτων τους.

“Παράλληλα”, είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, “είναι δεδομένη η ανταπόκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις διεθνείς της υποχρεώσεις για αυτούς που έχουν ανάγκη”.

ΝΠ

Συντάκτης: Πανίκος Χατζηπαναγής

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αυγούστου 2023 – 20:23

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/8/22/proedros-e-diethnes-koinoteta-edose-xekathare-apantese-ston-erntogan-kai-to-katokhiko-kathestos-4470973/

Διαβάστε περισσότερα