Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόεδρος: Η διακήρυξη των MED-9 αντανακλά την θέση της διεθνούς κοινότητας για...

Πρόεδρος: Η διακήρυξη των MED-9 αντανακλά την θέση της διεθνούς κοινότητας για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού

Πρόεδρος: Η διακήρυξη των MED-9 αντανακλά την θέση της διεθνούς κοινότητας για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού

Την κοινή τοποθέτηση των Med-9, ότι το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις δηλώσεις του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου.


Ανέφερε πως το λεκτικό της διακήρυξης, αντανακλά τη θέση της διεθνούς κοινότητας για την ανάγκη επανένωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω μιας συνολικής επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση του συγκεκριμένου πλαισίου, αλλά και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημείωσε, επίσης, ότι κοινή θέση των Med-9, είναι πως η έμπρακτη συμβολή της Τουρκίας στην επανέναρξη και επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων, αποτελεί βασικό συστατικό για την προώθηση των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Αναφερόμενος στο Μεσανατολικό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως, ό,τι συμβαίνει στην περιοχή επηρεάζει άμεσα και κατά τρόπο καθοριστικό ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δήλωσε, επίσης, ότι κοινή επιδίωξη παραμένει ο τερματισμός των όποιων εχθροπραξιών και η δημιουργία συνθηκών για επανεκκίνηση της πολιτικής διαδικασίας στο Μεσανατολικό, με στόχο μία λύση στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτωβρίου 2024 – 06:08

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/10/12/proedros-e-diakeruxe-ton-med-9-antanakla-ten-these-tes-diethnous-koinotetas-gia-ten-anagke-epiluses-tou-kupriakou/

Διαβάστε περισσότερα