Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πρόεδρος: Δεν μπορεί να υπάρξει λύση εκτός του πλαισίου των ψηφισμάτων του...

Πρόεδρος: Δεν μπορεί να υπάρξει λύση εκτός του πλαισίου των ψηφισμάτων του ΟΗΕ

Πρόεδρος: Δεν μπορεί να υπάρξει λύση εκτός του πλαισίου των ψηφισμάτων του ΟΗΕ

Δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού, ή συζήτηση εκτός του πλαισίου των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, διεμήνυσε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης ή πρωτοβουλίας από πλευράς του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για συζήτηση λύσεων εκτός του συμφωνημένου πλαισίου.

Αναφερόμενος στην απόφαση για πραγματοποίηση άτυπης διευρυμένης συνάντησης, είπε πως οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις θα είναι παρούσες και ότι το πιο σημαντικό είναι να υπάρξει αποτέλεσμα, προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης επισήμανε πως δεν έχει τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα αναφορικά με τον καθορισμό ημερομηνίας πραγματοποίησης της διευρυμένης συνάντησης.

Ωστόσο, υπέδειξε πως θα επικοινωνήσει με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τόσο για το θέμα του καθορισμού – το συντομότερο δυνατόν – της άτυπης διευρυμένης συνάντησης, αλλά και για την συνάντηση του με τον Ερσίν Τατάρ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ/ΜΧ

https://news.rik.cy/article/2024/10/18/proedros-den-mporei-na-uparxei-luse-ektos-tou-plaisiou-ton-psephismaton-tou-oee/

Διαβάστε περισσότερα