Home riknews.com.cy (Κύπρος) Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Οριακό προβάδισμα μιας μονάδας του Μπάιντεν επί του προκατόχου...

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Οριακό προβάδισμα μιας μονάδας του Μπάιντεν επί του προκατόχου του Τραμπ

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Οριακό προβάδισμα μιας μονάδας του Μπάιντεν επί του προκατόχου του Τραμπ

Oριακό προβάδισμα επί του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ έχει ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε για το πρακτορείο Ρώυτερς, το 40 τοις εκατό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων απάντησε πως θα ψήφιζε τον Μπάιντεν εάν οι εκλογές διεξάγονταν χθες, έναντι του 3% που θα ψήφιζε τον Τραμπ.

Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο από το προβάδισμα τεσσάρων μονάδων που είχε ο Μπάιντεν σε προηγούμενη έρευνα στις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 28 τοις εκατό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είπε πως δεν έχει ακόμη επιλέξει ποιον θα ψηφίσει, τείνει να επιλέξει τρίτο, ή μπορεί να μην ψηφίσει καν.

Παράλληλα, το 8 τοις εκατό ανέφερε πως θα ψήφιζε τον Ρόμπερτ Κένεντι τον νεότερο, αντιεμβολιαστή που κατεβαίνει ως ανεξάρτητος.

Ο Ντόναλτ Τραμπ βαρύνεται με τέσσερις δίκες που αφορούν μεταξύ άλλων την υπόθεση χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και κατηγορίες για προσπάθεια ανατροπής τους αποτελέσματος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Αδύνατο σημείο για τον Πρόεδρο Μπάιντεν θεωρείται η ηλικία του.Είναι ογδόντα-ενός ετών.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, οι εκλογές γενικά κρίνονται σε σημαντικές πολιτείες με συγκεκριμένο αριθμό εκλεκτόρων.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Μαΐου 2024 – 16:40

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/5/1/proedrikes-ekloges-epa-oriako-probadisma-mias-monadas-tou-mpainten-epi-tou-prokatokhou-tou-tramp/

Διαβάστε περισσότερα