Home riknews.com.cy (Κύπρος) “Προβοκάτσια της Ουκρανίας” θεωρεί η Ρωσία τα επεισόδια στο αεροδρόμιο στο Νταγκεστάν

“Προβοκάτσια της Ουκρανίας” θεωρεί η Ρωσία τα επεισόδια στο αεροδρόμιο στο Νταγκεστάν

“Προβοκάτσια της Ουκρανίας” θεωρεί η Ρωσία τα επεισόδια στο αεροδρόμιο στο Νταγκεστάν

Photo by Telegram / @askrasul / AFP


Σε παρέμβαση της Ουκρανίας αποδίδει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τα χθεσινά επεισόδια σε αεροδρόμιο στο Νταγκεστάν, όπου δεκάδες διαδηλωτές, φωνάζοντας Αλλάχου ‘Ακμπραρ, εισέβαλαν στο κτήριο και τον δίαυλο, επιδιώκοντας να λιντσάρουν τους εβραίους επιβάτες αεροσκάφους που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο από το Ισραήλ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η έφοδος στο αεροδρόμιο ήταν αποτέλεσμα «προβοκάτσιας» που ενορχηστρώθηκε εκτός Ρωσίας, με την Ουκρανία να διαδραματίζει «άμεσο και βασικό ρόλο».

Η Μαρία Ζαχάροβα αναφέρθηκε, ειδικά, στον Ρώσο πρώην βουλευτ,ή Ιλιά Πανομαριόφ, ο οποίος ζει στην Ουκρανία ως αυτοαποκαλούμενος αντάρτης κατά του Κρεμλίνου.

Άμεση ήταν η απάντηση του Κιέβου. Ο προεδρικός σύμβουλος, Μιχαήλο Ποντολιάκ, χαρακτήρισε τις ρωσικές κατηγορίες αβάσιμες, τονίζοντας ότι η Ουκρανία δεν έχει καμιά σχέση με το “τελευταίο μεγάλης κλίμακας κύμα ξενοφοβικών συναισθημάτων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε χθες ότι τα γεγονότα είναι χαρακτηριστικά της κουλτούρας μίσους της Ρωσίας προς άλλα έθνη, η οποία διαδίδεται από την κρατική τηλεόραση και τις αρχές της χώρας.

Η ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 60 άτομα, ως ύποπτα για τη βίαιη εισβολή στο αεροδρόμιο και τις λεηλασίες που ακολούθησαν.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ζήτησε εξηγήσεις για τα γεγονότα από τον Ρώσο πρέσβη στο Τελ Αβίβ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΑΠΕ

ΠΑΧ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτωβρίου 2023 – 20:21

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/30/probokatsia-tes-oukranias-theorei-e-rosia-ta-epeisodia-sto-aerodromio-sto-ntagkestan/

Διαβάστε περισσότερα