Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Το κυπριακό, το μεταναστευτικό, οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.


Στη συνάντηση η οποία διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα συμμετείχαν και οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών καθώς και οι επικεφαλής των διπλωματικών γραφείων.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη Νέα Υόρκη, Θανάσης Τσίτσας, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα του Κυπριακού, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της ελληνικής πλευράς και αναφέρθηκε στην ανάγκη να αρχίσει ο διάλογος.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως οι δύο χώρες επαναβεβαίωσαν τις καλές τους σχέσεις και συμφώνησαν ότι θα διεξαχθεί ανώτατο συμβούλιο στην Άγκυρα πριν το τέλος του χρόνου καθώς και επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα. Συμφωνήθηκε επίσης η αξιολόγηση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας ο Ταγίπ Ερντογάν μετέφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως Τουρκία και Ελλάδα μπορούν να προχωρήσουν με σίγουρα βήματα προς το μέλλον στην βάση της καλής γειτονίας.

Είπε ότι η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών και η δράση σύμφωνα με την διατύπωση και το πνεύμα της Διακήρυξης των Αθηνών θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΕΡΤ, Θανάσης Τσίτσας, Άννα Ανδρέου

ΚΩΣ, ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου 2024 – 20:54

https://news.rik.cy/article/2024/9/24/pragmatopoietheke-e-sunantese-metsotake-erntogan/

Διαβάστε περισσότερα