Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πούτιν: Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς ενδέχεται να επεκταθεί πιο πέρα...

Πούτιν: Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς ενδέχεται να επεκταθεί πιο πέρα από τη Μέση Ανατολή

Πούτιν: Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς ενδέχεται να επεκταθεί πιο πέρα από τη Μέση Ανατολή

Photo by Mikhail METZEL SPUTNIK AFP


Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς ενδέχεται να επεκταθεί πιο πέρα από τη Μέση Ανατολή, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Καταδίκασε τους βομβαρδισμούς αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας πως είναι λάθος να τιμωρούνται αθώοι – γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι – για εγκλήματα άλλων.

Μιλώντας μετά από συνάντηση με θρησκευτικούς ηγέτες, είπε ότι το τελευταίο διάστημα είχε επαφές με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, στους οποίους τόνισε πως πρέπει να σταματήσει η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή, καθώς υπάρχει κίνδυνος για μεγαλύτερη ανάφλεξη.

Επικρίνοντας τη Δύση, ο Πούτιν σημείωσε ότι ορισμένες δυνάμεις – τις οποίες δεν κατονόμασε – επιδιώκουν να προκαλέσουν περαιτέρω κλιμάκωση και να εμπλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες στη σύγκρουση.

Για το σκοπό αυτό, υποστήριξε, προσπαθούν μεταξύ άλλων να χειραγωγήσουν εθνικά και θρησκευτικά αισθήματα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε ότι η Μόσχα εξακολουθεί να υποστηρίζει τη λύση δύο κρατών στην ισραηλινο – παλαιστινιακή διένεξη, θεωρώντας ότι είναι η μόνη λύση για μια βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή.

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως θεωρεί ότι το Ισραήλ διαπράττει σφάλμα, συνεχίζοντας το σφυροκόπημα της Γάζας εν είδει αντιποίνων για τη σφαγή και την ομηρία εκατοντάδων ανθρώπων από τη Χαμάς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΜΒ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου 2023 – 08:19

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/26/poutin-o-polemos-metaxu-israel-khamas-endekhetai-na-epektathei-pio-pera-apo-te-mese-anatole-9093437/

Διαβάστε περισσότερα