Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πόπη Καννάρη: Κατηγοριοποίηση των ραντεβού με έμφαση στα επείγοντα περιστατικά, βασική προτεραιότητα

Πόπη Καννάρη: Κατηγοριοποίηση των ραντεβού με έμφαση στα επείγοντα περιστατικά, βασική προτεραιότητα

Πόπη Καννάρη: Κατηγοριοποίηση των ραντεβού με έμφαση στα επείγοντα περιστατικά, βασική προτεραιότητα

Η κατηγοριοποίηση των ραντεβού σε ειδικούς γιατρούς, ώστε να δίδεται έμφαση στα επείγοντα περιστατικά, είναι στις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας, δήλωσε η Πόπη Καννάρη.


Μιλώντας στο Τρίτο, η υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τα κατεπείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται εντός εικοσιτετραώρου, τα επείγοντα εντός δύο ημερών και τα κανονικά ραντεβού μέσα σε μία εβδομάδα.

Είπε πως η αξιολόγηση κάθε περίπτωσης θα γίνεται από τους προσωπικούς γιατρούς και ότι για την εξυπηρέτηση των πολύ σοβαρών περιστατικών, θα ζητηθεί από τους ειδικούς γιατρούς να αφήνουν ανοικτά δύο με τρία ραντεβού ημερησίως.

Την ίδια στιγμή, η υπουργός Υγείας έψεξε το γεγονός ότι ασθενείς επισκέπτονται την ίδια μέρα δύο γιατρούς της ίδιας ειδικότητας, στερώντας πολλές φορές ραντεβού από άλλους ασθενείς.

Η Πόπη Καννάρη επανέλαβε πως για αποσυμφόρηση των λιστών αναμονής, θα αυξηθούν οι μέρες και ώρες απογευματινής εργασίας, σε τέσσερις ειδικότητες των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Επίσης, αποφασίστηκε όπως δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στους προσωπικούς γιατρούς, ώστε να έχουν το δικαίωμα συνταγογράφησης περισσότερων φάρμακων και αναλύσεων, ώστε να μην χρειάζεται παραπομπή σε ειδικούς γιατρούς.

Δ.Κ./Ι.Ν.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2023 – 09:05

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/19/pope-kannare-kategoriopoiese-ton-rantebou-me-emphase-sta-epeigonta-peristatika-basike-proteraioteta/

Διαβάστε περισσότερα