Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ποινικοποίηση απειλητικών συμπεριφορών στο διαδίκτυο ζητεί ο Γενικός Εισαγγελέας

Ποινικοποίηση απειλητικών συμπεριφορών στο διαδίκτυο ζητεί ο Γενικός Εισαγγελέας

Ποινικοποίηση απειλητικών συμπεριφορών στο διαδίκτυο ζητεί ο Γενικός Εισαγγελέας

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, δήλωσε ότι πρέπει, επιτέλους, το κράτος να τραβήξει τη γραμμή μεταξύ ελευθερίας του λόγου και ασυδοσίας και να προωθηθεί το νομοσχέδιο για ποινικοποίηση έκδηλα απειλητικών και εξυβριστικών συμπεριφορών στο διαδίκτυο.


Ο κύριος Σαββίδης πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο, που “πηγαινοέρχεται”, κατά την έκφραση του, από το 2020 μεταξύ Βουλής και υπουργείου Δικαιοσύνης, ρυθμίζει συμπεριφορές που είναι σαφέστατα κατακριτέες, που δεν καλύπτονται από τις απηρχαιωμένες νομοθεσίες του Ποινικού Κώδικα και οι οποίες, αν γίνονταν με άλλο τρόπο και όχι μέσω του διαδικτύου, θα ήταν αντίθετες με το νόμο.

Μιλώντας ύστερα από συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, ο Γενικός Εισαγγελέας πρόσθεσε ότι τα κυπριακά δικαστήρια έχουν κάνει δεκτό ότι η ελευθερία του λόγου επιτρέπει ακόμα και τη σκληρή κριτική σε δημόσια πρόσωπα.

Ωστόσο, πρόσθεσε με την εξύβριση και τις απειλές κατά της ζωής ανθρώπων, ξεπερνιέται μια γραμμή που πρέπει να ρυθμιστεί νομικά.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2024 – 16:54

https://news.rik.cy/article/2024/4/10/poinikopoiese-apeiletikon-sumperiphoron-sto-diadiktuo-zetei-o-genikos-eisaggeleas/

Διαβάστε περισσότερα