Home riknews.com.cy (Κύπρος) Πλήρης υποστήριξη Προέδρου Χριστοδουλίδη σε κοινή δήλωση ΗΠΑ, Αιγύπτου, Κατάρ για Γάζα

Πλήρης υποστήριξη Προέδρου Χριστοδουλίδη σε κοινή δήλωση ΗΠΑ, Αιγύπτου, Κατάρ για Γάζα

Πλήρης υποστήριξη Προέδρου Χριστοδουλίδη σε κοινή δήλωση ΗΠΑ, Αιγύπτου, Κατάρ για Γάζα

Πλήρη υποστήριξη στην δήλωση των Προέδρων των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, της Αιγύπτου Αμπτέλ Φατάχ Ελ Σίσι και του Κατάρ Σεϊχη Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι για την Γάζα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.


Όπως έγραψε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα “Εξ”: «Μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων είναι τώρα πιο κρίσιμη από ποτέ. Ως αναπόσπαστος εταίρος της περιοχής, η Κύπρος θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια και βοήθεια προς επίτευξη αυτού του σκοπού», αναφέρεται στην ανάρτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και του Κατάρ εξέδωσαν χθες κοινή δήλωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, ούτε δικαιολογίες από οποιοδήποτε μέρος για περαιτέρω καθυστέρηση.

Αναφέρουν επίσης ότι είναι καιρός να απελευθερωθούν οι όμηροι, να αρχίσει η κατάπαυση του πυρός και να εφαρμοστεί η συμφωνία που βασίζεται στις αρχές όπως περιγράφονται από τον Πρόεδρο Μπάιντεν στις 31 Μαΐου 2024 και η οποία επικυρώθηκε από το ψήφισμα 2735 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

https://news.rik.cy/article/2024/8/9/pleres-uposterixe-proedrou-khristodoulide-se-koine-delose-epa-aiguptou-katar-gia-gaza/

Διαβάστε περισσότερα