Home riknews.com.cy (Κύπρος) Φθάνει απόψε ο βοηθός ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών – Αύριο οι συναντήσεις...

Φθάνει απόψε ο βοηθός ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών – Αύριο οι συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Φθάνει απόψε ο βοηθός ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών – Αύριο οι συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, θα έχει αύριο ο βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μίροσλαβ Γέντζια, ο οποίος φθάνει απόψε στην Κύπρο.


Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα ακούσει τις δύο πλευρές και κατά την επάνοδό του στη Νέα Υόρκη, θα ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Επιδίωξη των Ηνωμένων Εθνών είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη και του Ερσίν Τατάρ, με τον Αντόνιο Γκουτέρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης.

Στην ατζέντα του Μίροσλαβ Γέντζια, όπως καθορίστηκε πριν από τα επεισόδια στην Πύλα, βρίσκεται και ο διορισμός απεσταλμένου από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να υποβοηθήσει την προσπάθεια εξεύρεσης κοινού εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, επισήμανε πως στόχος της κυβέρνησης, είναι η δημιουργία προοπτικής για επανέναρξη διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν στην επίτευξη συνολικής λύσης.

Ανέφερε επίσης ότι ο διορισμός απεσταλμένου για το Κυπριακό, θα έχει προστιθέμενη αξία στην όλη προσπάθεια.

Ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι στην ατζέντα των συζητήσεων με τον κύριο Γέντζια θα είναι και τα τελευταία γεγονότα στην Πύλα, ωστόσο υπέδειξε πως η ελληνοκυπτριακή πλευρά, δεν επιθυμεί αποπροσανατολισμό από τον στόχο για επανεκκίνηση του διαλόγου.

ΠΑΓ/ ΠΑΣ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αυγούστου 2023 – 07:22

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/8/27/phthanei-apopse-o-boethos-gg-ton-enomenon-ethnon-aurio-oi-sunanteseis-me-khristodoulide-kai-tatar/

Διαβάστε περισσότερα