Home riknews.com.cy (Κύπρος) Φανερά ενοχλημένη η Άγκυρα, από την υπογραφή οδικού χάρτη μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών...

Φανερά ενοχλημένη η Άγκυρα, από την υπογραφή οδικού χάρτη μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κυπριακής Δημοκρατίας

Φανερά ενοχλημένη η Άγκυρα, από την υπογραφή οδικού χάρτη μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κυπριακής Δημοκρατίας

Φανερά ενοχλημένη εμφανίζεται η Άγκυρα, από την υπογραφή οδικού χάρτη μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κυπριακής Δημοκρατίας, για ενίσχυση της αμυντικής τους συνεργασίας. Με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε αργά χθες βράδυ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την εξέλιξη.


Ισχυρίζεται πως τα συγκεκριμένα βήματα από πλευράς των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης για έναρξη στρατηγικού διαλόγου με την Κυπριακή Δημοκρατία τον περασμένο Ιούνιο, γίνονται εις βάρος της τουρκοκυπριακής πλευράς. Υποστηρίζει, ακόμη, ότι αυτές οι ενέργειες, υπονομεύουν την ουδέτερη θέση της Ουάσινγκτον έναντι της Κύπρου και δυσχεραίνουν την επίτευξη μιας δίκαιης, διαρκούς και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει, επίσης, στήριξη, στις απόψεις που διατυπώνονται στο συγκεκριμένο ζήτημα, από το λεγόμενο υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας πως η Τουρκία θα εξακολουθήσει να προστατεύει την ασφάλεια και την ευημερία των Τουρκοκυπρίων.

https://news.rik.cy/article/2024/9/12/phanera-enokhlemene-e-agkura-apo-ten-upographe-odikou-kharte-metaxu-enomenon-politeion-kai-kupriakes-demokratias/

Διαβάστε περισσότερα