Home riknews.com.cy (Κύπρος) Περιπλέκεται επικίνδυνα η ήδη έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή-Ενα βήμα πριν την...

Περιπλέκεται επικίνδυνα η ήδη έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή-Ενα βήμα πριν την χερσαία επέμβαση το Ισραήλ

Περιπλέκεται επικίνδυνα η ήδη έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή-Ενα βήμα πριν την χερσαία επέμβαση το Ισραήλ

Περιπλέκεται επικίνδυνα η ήδη έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς όπως όλα δείχνουν, το Ισραήλ βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πολυαναμενόμενη χερσαία στρατιωτική επέμβαση στη Γάζα.


Παράλληλα, το εβραϊκό κράτος έχει να αντιμετωπίσει και νέα μέτωπα, όπως εκείνο στα βόρεια σύνορά του με τον Λίβανο, αλλά και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου διενήργησε επιδρομή τα ξημερώματα σε μουσουλμανικό τέμενος, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Παλαιστινίων και τον τραυματισμό δεκάδων.

Από χθες, έχει κλιμακωθεί η ένταση με τον Λίβανο, αφού αυξήθηκαν οι επιθέσεις των μαχητών της Χεζμπολάχ εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού. Το πρωί, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε την εκκένωση επιπλέον δεκατεσσάρων ισραηλινών οικισμών στα σύνορα με τον Λίβανο.

Εν τω μεταξύ, η ισραηλινή αεροπορία έπληξε με πυραύλους τα διεθνή αεροδρόμια στη Δαμασκό και στο Χαλέπι της Συρίας, θέτοντας τα εκτός λειτουργίας.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης ότι οι μυστικές υπηρεσίες του σκότωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ανώτατο αξιωματούχο της Χαμάς, υπεύθυνο για τον στρατηγικό σχεδιασμό της αιματηρής επίθεσης της εβδόμης Οκτωβρίου επί ισραηλινού εδάφους, καθώς και για την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του εβραϊκού κράτους.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι συγγενείς των ομήρων της Χαμάς πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Ισραήλ, με πλακάτ και τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους, εκλιπαρώντας για την επιστροφή τους.

Επιτείνοντας την πίεση προς τους κατοίκους της Γάζας, το Ισραήλ επανήλθε με αυστηρότερη προειδοποίηση, καλώντας τους εκ νέου να μετακινηθούν προς το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα θεωρηθούν υποστηρικτές και συνεργάτες «τρομοκρατικής οργάνωσης», της Χαμάς. Οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι η μετάβαση προς τον νότο εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη, λόγω των αεροπορικών βομβαρδισμών και σημειώνουν ότι οι ισραηλινές επιδρομές έχουν πλήξει και περιοχές στο νότιο τμήμα του θύλακα.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτωβρίου 2023 – 16:04

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/22/peripleketai-epikinduna-e-ede-ekruthme-katastase-ste-mese-anatole-ena-bema-prin-ten-khersaia-epembase-to-israel-8106573/

Διαβάστε περισσότερα