Home riknews.com.cy (Κύπρος) Παύση των μελών της ΑΑΔΙΠΑ ζητά η Ισότητα

Παύση των μελών της ΑΑΔΙΠΑ ζητά η Ισότητα

Παύση των μελών της  ΑΑΔΙΠΑ ζητά η Ισότητα

Εάν τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της αστυνομίας δεν παραιτηθούν ή δεν τους παύσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε η Συντεχνία Ισότητα θα απευθυνθεί στην ευρωπαϊκή επιτροπή Greco κατά της διαφθοράς, δήλωσε στο Τρίτο, ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομίας της Συντεχνίας, Νίκος Λοϊζίδης.


Αναφερόμενος στην καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας, ότι μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής έχει συγγένεια με άτομο του οργανωμένου εγκλήματος, ο κύριος Λοϊζίδης υπογράμμισε πως η ΑΔΙΠΑ ήταν ενήμερη από καιρό.

Σχολιάζοντας την χθεσινή ανακοίνωση της Αρχής ότι ουδέποτε τέθηκε υπόψιν της τέτοιος ισχυρισμός ή καταγγελία, τόνισε πως αυτό δεν ισχύει. Ανέφερε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή είχε ενημερωθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022 και την πρώτη Οκτωβρίου είχε τοποθετηθεί επί του θέματος.

Νωρίτερα, μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο γραμματέας του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου, Λευτέρης Κυριάκου, έκαμε λόγο για πολύ σοβαρή καταγγελία, η οποία θα πρέπει να τύχει ενδελεχούς διερεύνησης.

Σημείωσε ότι, εάν η καταγγελία ευσταθεί, τότε το συγκεκριμένο μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της αστυνομίας, πρέπει να απομακρυνθεί από την θέση του.

Ο κύριος Κυριάκου έθεσε, επίσης, θέμα ποινικοποίησης ψευδών καταγγελιών, ώστε να υπόκεινται σε συνέπειες όσοι προβαίνουν σε ανυπόστατες καταγγελίες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Ιωάννα Νικολάου

ΙΩ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου 2023 – 10:34

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/20/pause-ton-melon-tes-aadipa-zeta-e-isoteta/

Διαβάστε περισσότερα