Home riknews.com.cy (Κύπρος) ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ αποδέχθηκαν την πρόταση για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης

ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ αποδέχθηκαν την πρόταση για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης

ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ αποδέχθηκαν την πρόταση για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης

ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ αποδέχθηκαν την μεσολαβητική πρόταση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Παναγιώτου, για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία.


Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, είπε ότι η απόφαση λήφθηκε το περασμένο Σάββατο, σε έκτακτη γενική συνέλευση του Συνδέσμου. Σημείωσε πως το αποτέλεσμα ήταν οριακό, αφού ήταν πολύ λίγες οι ψήφοι διαφοράς, υπέρ του “ΝΑΙ”.

Ο κύριος Ρουσουνίδης ανέφερε επίσης ότι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων έχει ήδη ενημερώσει προφορικώς τον υπουργό Εργασίας και θα το πράξει και γραπτώς το μεσημέρι.

Σε παρέμβασή του στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ, Άκης Βαβλίτης, σημείωσε πως παρά το ότι η πρόταση ήταν προς όφελος της συνδικαλιστικής πλευράς, ο Σύνδεσμος προχώρησε στην αποδοχή της, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες.

“Το ζητούμενο είναι να συνεχίσει με ηρεμία η τουριστική βιομηχανία να προσφέρει στην οικονομία του τόπου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Βαβλίτης.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συντεχνίες των εργαζομένων θα απαντήσουν θετικά στην πρόταση του υπουργού Εργασίας, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση, ο κλάδος θα οδηγηθεί σε αχαρτογράφητα νερά.

Ο κύριος Βαβλίτης διεμήνυσε πως ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων, δεν είναι διατεθειμένος να εμπλακεί σε νέα διαπραγμάτευση.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτωβρίου 2024 – 09:19

https://news.rik.cy/article/2024/10/21/pasukse-kai-stek-apodekhthekan-ten-protase-gia-ananeose-tes-sullogikes-sumbases/

Διαβάστε περισσότερα