Home riknews.com.cy (Κύπρος) Παρέμβαση Ισραήλ – Τεράστια η σημασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης

Παρέμβαση Ισραήλ – Τεράστια η σημασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης

Παρέμβαση Ισραήλ – Τεράστια η σημασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης


Παρέμβαση Ισραήλ – Τεράστια η σημασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης

12 Σεπτεμβρίου 2024 – 12:06

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτεμβρίου 2024 – 12:15

Photo by Iakovos Hatzistavrou AFP

Δημόσια παρέμβαση στις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, έκαμε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Υποδομών του Ισραήλ, ‘Ελι Κοέν.

Σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Εξ, ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Παπαναστασίου, στην οποία έδωσε έμφαση στη μεγάλη σημασία, που έχει για το Ισραήλ το σχέδιο “Great Sea Interconnector”.

I spoke with the Minister of Energy, Trade, and Industry of Cyprus, Mr. George Papanastasiou.

We underscored the strong relationship and ongoing cooperation between Israel and Cyprus, and I emphasized the great importance of the “Great Sea Interconnector” project to Israel. The… pic.twitter.com/ZHtOVV3k56

— אלי כהן | Eli Cohen (@elicoh1) September 12, 2024

“Το έργο”, τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός, “θα συνδέσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ με το ευρωπαϊκό μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή”.

Χαρακτηρίζοντας το έργο πρωτοποριακό και κορυφαία προτεραιότητα για το Ισραήλ, ο ‘Ελι Κοέν πρόσθεσε ότι, με την ηλεκτρική διασύνδεση, παρέχεται πρόσβαση σε ποικίλες μορφές ενέργειας και ενδυναμώνεται η ενσωμάτωση του Ισραήλ στο ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο.

Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι, με τον Κύπριο ομόλογο του, υπογράμμισαν την ισχυρή σχέση και τη συνεχιζόμενη συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτεμβρίου 2024 – 12:15

https://news.rik.cy/article/2024/9/12/parembase-israel-terastia-e-semasia-tes-elektrikes-diasundeses/

Διαβάστε περισσότερα